Råbiff på rödbeta och shiso

30 m
4
Råbiff på rödbeta och shiso
Foto: Renée Voltaire
30 m
4

Du behöver

Kokosägg

  • 2 msk naturell kokosolja
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk gurkmeja, färskpressad (eller pulver)

Råbiff på rödbeta och shiso

  • 1 avokado
  • 2 råa rödbetor, skalade
  • 1-2 msk ekologisk senap med chili
  • 0,5 gul lök, riven eller finhackad
  • 2 msk inlagd kapris
  • 1 tsk inlagd shiso, hackad eller 0,5 tsk plommonvinäger
  • 1 nypa himalayasalt
  • 1 nypa svartpeppar, nymald

Servering

  • färska örter, t.ex. timjan
  • färska shisoblad eller annat salladsblad

Gör så här

  1. Kokosägg
    Blanda samman och ställ i kylen tills det stelnar. Forma sedan små ägg.
  2. Rawbiff
    Dela, kärna ur, gröp ur och mosa en avokado direkt i en bunke med en gaffel. Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn och blanda med den mosade avokadon. Vänd ner senap, lök och kapris. Hacka och vänd ner inlagd shiso. Salta, peppra och blanda.
  3. Forma smeten till biffar. Är smeten för lös så riv ner en extra rödbeta. Servera råbiffen på färska shisoblad med ett par örter på toppen och ett kokosägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept