Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor

30 m
4
Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor
Foto: Jessica Frej
30 m
4

Du behöver

  • 400 g rabarber (ca 1 liter slantad)
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 l vaniljglass av bra kvalitet
  • 8 småkakor, ex havrekakor eller drömmar

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i slantar. Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
  2. Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Häll upp i 4 fina glas eller tallrikar. Låt svalna.
  4. Servera rumstempererad med vaniljglass och krossade kaksmulor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept