Queneller med kantareller

Queneller med kantareller
Foto: TV4

Det här är en förrätt som passar utmärkt på sensommaren och hösten, när kantarellerna är som bäst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g gäddfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st äggvita
  • 2 dl grädde
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kantareller, färska
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar, malen

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare. Häll ner grädden genom matarröret och kör till en slät färs.
  2. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Forma den ganska lösa färsen med vattensköljda händer till 12 bollar (queneller). Lägg ner dem i det heta vattnet, en och en med hjälp av en matsked, och sjud under lock cirka 10 minuter.
  3. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs kantarellerna till vacker färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på fyra assietter och toppa med quenellerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept