Pumpa- och getostpaj

45 m
4
Pumpa- och getostpaj
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 75 g smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning

  • 400 g butternutpumpa
  • 10 blad färsk salvia
  • 50 g smör, till stekning
  • 1 dl flagad mandel
  • matolja
  • 1 citron, skalet av
  • 100 g getost
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg
    Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg. Pressa ut degen i en pajform, försöka att få ett jämnt lager och pressa degen upp över kanterna. Skär bort överflödig deg, förvara i kylen innan den skall in i ugnen.
  2. Fyllning
    Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Skala pumpan och skär ner i mindre bitar. Stek sedan pumpan på medelvärme i matolja och smör. Tills den fått lite färg och mjuknat.
  4. Tillsätt hackad salvia, rivet citronskal och flagad mandel. Låt steka någon minut, smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet, låten även smöret följa med.
  5. Blanda äggstanningen; ägg, grädde och mjölk.
  6. Toppa pajen med bitar av skalfri getost, slå på äggstanningen och baka i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med valfri sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept