Pulled chicken sandwich

Pulled chicken sandwich
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Pulled chicken sandwich

15 ingredienser

3 h

Pulled chicken med barbecuesås, lime och vitlök serveras i bröd tillsammans med koriander, tomat och chili. 

ÖL
Tjockhult Tjinook. Alkoholhalt 5,1 %. Humlearomatisk ljus lager.  50 cl. Nr 88392

Nils Oscar Alkoholfri. Välhumlad pale ale. 33 cl. Nr 1909

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling (cirka 1,5 kg)
  • 2 dl barbequesås
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt
  • flingsalt
  • svartpeppar

Serveras med

  • koriander
  • limefrukt
  • röd chilifrukt, fint skivad
  • bröd, typ hamburgerbröd eller småfranska
  • salladsblad
  • tomatskiva
  • röd lök och gul lök, skivad
  • barbequesås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och klyfta den gula löken grovt. Lägg löken i en gjutjärnsgryta.
  3. Skölj kycklingen in- och utvändigt. Torka av den med hushållspapper och lägg den på löken.
  4. Blanda samman pressade vitlöksklyftor med lime och 2 dl BBQ-sås. Häll såsen i och på kycklingen. Pensla så att kycklingen täcks med ett jämt lager. Krydda rejält med flingsalt och svartpeppar.
  5. Täck grytan med lock och ställ in i ugnen. Låt stå orörd i 2 timmar.
  6. Lyft ur kycklingen, slå på cirka 2 msk vatten i grytan och koka upp. Skrapa kanterna och botten så att inget av det goda går till spillo. Mosa löken och låt det hela koka ihop till en smakrik smet.
  7. Ta av skinnet på kycklingen och bena ur den. Gaffla sedan köttet i fina trådiga strimlor och blanda ned i grytan igen. Pressa över lite lime och strö över grovt hackad koriander.
  8. Montera bottenbröd med salladsblad och tomatskiva. Lägg på gafflad kyckling, skivad rödlök, BBQ-sås och toppbröd. That’s it ya’ll!