Pulled chicken sandwich

3 h
4
Pulled chicken sandwich
Foto: Frederik Zäll
3 h
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling, cirka 1,5 kg
  • 2 dl BBQ-sås
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lime
  • flingsalt och svartpeppar

Serveras med

  • koriander
  • lime
  • röd chili, fint skivad
  • bröd, typ hamburgerbröd eller småfranska
  • salladsblad
  • tomatskiva
  • skivad rödlök och gul lök
  • BBQ-sås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och klyfta den gula löken grovt. Lägg löken i en gjutjärnsgryta.
  3. Skölj kycklingen in- och utvändigt. Torka av den med hushållspapper och lägg den på löken.
  4. Blanda samman pressade vitlöksklyftor med lime och 2 dl BBQ-sås. Häll såsen i och på kycklingen. Pensla så att kycklingen täcks med ett jämt lager. Krydda rejält med flingsalt och svartpeppar.
  5. Täck grytan med lock och ställ in i ugnen. Låt stå orörd i 2 timmar.
  6. Lyft ur kycklingen, slå på cirka 2 msk vatten i grytan och koka upp. Skrapa kanterna och botten så att inget av det goda går till spillo. Mosa löken och låt det hela koka ihop till en smakrik smet.
  7. Ta av skinnet på kycklingen och bena ur den. Gaffla sedan köttet i fina trådiga strimlor och blanda ned i grytan igen. Pressa över lite lime och strö över grovt hackad koriander.
  8. Montera bottenbröd med salladsblad och tomatskiva. Lägg på gafflad kyckling, skivad rödlök, BBQ-sås och toppbröd. That’s it ya’ll!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept