Proteinbollar

15 m
20 stycken
Proteinbollar
Foto: Hanna Olvenmark
Från Nyhetsmorgon

Som chokladbollar, fast ändå inte. Dessa är inte särskilt söta, vill man att de ska bli det kan man mixa i ett par dadlar också. Det är en smaksak helt enkelt. Passar bra innan eller efter träningen, eller som ett litet mellanmål. Mums!

Tips! Ta med till utflykten eller helgaktiviteter? Jag tycker att det är himla smart med matlåda med kyllock, det håller bollarna i bra form så att de inte blir mosiga. 

Kostnad: 30 kr, per boll 1,50 kr

29 september 2015
Visa mer
15 m
20 stycken

Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl nötter, valfri sort (jag använde mandlar)
  • 2 msk ekologiskt jordnötssmör
  • 3 msk kakao
  • 0,5 banan
  • 4 msk kvarg
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • ca 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda 3 dl havregryn, nötter, jordnötssmör, kakao, banan, kvarg, kaffe och sojamjöl i en skål eller i en blender. Mixa (om det går trögt, stanna upp, rör om och fortsätt). Upprepa tills att det är en slät röra.
  2. Blanda i 2 dl havregryn i röran (ska alltså inte mixas).
  3. Forma till bollar. Rulla i kokos. Det kan underlätta att rulla bollarna om du blöter händerna med vatten.
  4. Förvara i kyl eller frys.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept