Pannacotta - honungs- och kaffedessert

Pannacotta - honungs- och kaffedessert
Foto: TV4
Från Primo Paolo

Den klassiska italienska efterrätten. En ganska mättande dessert, så se till att ha sparat lite plats i magen för pannacottan.

11 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta med honung

  • 2 st gelatinblad
  • 1,5 tsk snabbkaffepulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • Bär: t.ex. hallon, blåbär eller smultron (djupfrysta, nytinade går bra)
  • Tunn kaka: t.ex. havre-, mandel- eller kokosflarn

Gör så här

  1. Pannacotta med honung
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med en brödkavel.
  3. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
  4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
  5. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter eller servera direkt ur formen. Servera panna cottan med bär och flarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept