Potatis- och ostpaj med dill

1 h 15 m
4
Potatis- och ostpaj med dill
Foto: TV4
1 h 15 m
4

Du behöver

  • 250 g filodeg
  • 50 g smör
  • 500 g färskpotatis
  • 2 stora gula lökar
  • 3 msk rapsolja
  • 200 g vällagrad ost
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar

Sallad

  • 70 g spenat eller rucola
  • 100 g romansallad
  • 0,33 gurka

Dressing

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 1 msk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i saltat vatten i 8 minuter. Dela dem halvor när de har svalnat något.
  2. Använd en form med avtagbar botten. Smörj kanterna med lite olja och lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Smält smöret och låt det brynas lätt. Lägg ungefär 5 lager filodeg omlott i formen och pensla med det brynt smöret mellan varje lager. Låt degen hänga över kanten!
  4. Skiva löken och stek den mjuk i rapsoljan. Vispa ihop äggen med mjölken och lite salt. Hacka dillen och riv osten grovt.
  5. Blanda potatisen, löken och hälften av osten i en bunke och lägg sedan allt i formen. Strö över dillen och häll på äggstanningen. Strö över den sista osten och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
  6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  7. Dela gurkan, kärna ur den och skiva i halvmånar. Hacka romansalladen grovt. Blanda gurkan med salladen och droppa på dressingen precis innan servering. Ät salladen med pajen och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept