Potage Longchamps

Potage Longchamps
Foto: TV4

En klassisk grönsakssoppa, perfekt som start på en bättre middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g sockerärter
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 200 g fryst bladspenat
  • färsk körvel
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Snoppa ärtskidorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken och ärterna i smöret i en stor kastrull. Häll över buljongen och koka tills ärterna är helt mjuka. Passera soppan genom sikt eller kör i mixer och sila.
  3. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden och den tinade, grovt hackade spenaten. Smaka av med salt, peppar, riven muskot och hackad färsk körvel. Servera i heta sopptallrikar. Klicka en sked vispad grädde i varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept