Äppelkaka med vaniljsås

Från Nyhetsmorgon

Varm äpplekaka med en hemmagjord len vaniljsås.

Bengt Frithiofssons dryckestips: Calvados Pays d'Auge Réserve, artnr. 245.

22 februari 2010
Visa mer

Du behöver

Äpplekaka

  • 400 g socker
  • 125 g muscavado socker
  • 150 g smör
  • 4 st hela ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 7,5 g bakpulver
  • 5 st äpplen

Vaniljsås

  • 5 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 5 dl grädde
  • 0,5 st vaniljstång

Gör så här

  1. Äpplekaka
    Vispa smör och socker.
  2. Gå i med äggen och sikta i mjölet och bakpulvret.
  3. Tärna och vänd i äpplen försiktigt.
  4. Baka av i 175 grader i ca 45 minuter.
  5. Vaniljsås
    Vispa äggula och socker poröst.
  6. Koka upp grädden med den urgröpta vaniljen och stången.
  7. Blanda med ägg/socker, och sjud sedan över värme (ej koka!)
  8. Sila av och låt svalna!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept