Rensteksröra

Rensteksröra på kavring toppad med löjrom
Foto: TV4
Rensteksröra på kavring toppad med löjrom.    

Dryckestips från Pontus
Moët & Chandon Brut Grand Vintage 2002 (nr 7545)
 
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 augusti 2012
Visa mer

Du behöver

  • 200 g rökt renstek
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk nyriven pepparrot
  • 4 msk löjrom
  • Späd bladsallad
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka renstek och finhacka 2 msk rödlök och 1 msk gräslök.
  2. Blanda crème fraiche, färskost, dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Rör ned renstek, rödlök och gräslök och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär 4 tunna skivor kavring och bred på rensteksröran.
  5. Stansa med en rektangulär utsticksform och garnera med en sked löjrom, finhackad rödlök och svartpeppar.
  6. Servera med ett bladsallad bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept