Pizza verde

Pizza verde
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 50 g skivad mozzarella
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1 msk kapris
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 10 rucolablad

Gör så här

  1. Deg: Lös upp jästen i 1/4 dl av det fingervarma vattnet. Tillsätt ca 2 msk mjöl. Rör ut till en jämn smet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Forma en krater med ca 6 dl mjöl (resten sparas till utbakning) med ett så djupt hål som möjligt i mitten. Häll startdegen, saltet och resten av vattnet i hålet. Arbeta försiktigt samman ingredienserna med väl mjölade händer och knåda ihärdigt i minst 10 minuter. Dela degen i 4 lika stora delar, forma delarna till bollar och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 275°. Använd en degboll till en pizza. Knåda den ett par minuter och tryck och platta ut degen med handflatan till en tunn rund platta.
  3. Låt mozzarellan rinna av ordentligt. Kavla ut degen till en rund platta med en något tjockare kant, cornicione. Lägg ut mozzarellan men lämna kanten (ca 2 cm) runt om utan. Fördela resten av ingredienserna, utom rucolabladen, över osten och degen. Krydda med salt och peppar och strila över generöst med olivolja. Grädda högst upp i ugnen ca 8 minuter. Lägg rucolabladen på pizzan innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept