Pistagekaka med hallon och vit persika

Pistagekaka med hallon och vit persika
Foto: TV4

Du behöver

Pistagekaka

  • 150 g socker
  • 35 g pistagepuré
  • 100 g äggvita
  • 100 g smör
  • 85 g mjölk
  • 160 g vetemjöl
  • 7 g bakpulver
  • 30 g maizena
  • 20 g florsocker

Servering

  • hallonglass
  • 1 ask hallon
  • 1 vit persika
  • 2 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Vispa samman socker, pistagepuré och äggvita.
  3. Smält smöret och blanda ut med mjölken. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, maizena och florsocker. Vänd ner äggvispet.
  4. Häll ner smeten i en form och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera kakan tillsammans med hallonglass, riven vit persika och rivna pistagenötter samt färska hallon på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept