Pilgrimsvår

Pilgrimsvår
Foto: TV4

Fräsch förrätt med smak av vår och skaldjur.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 oktober 2015
Visa mer
30
4

Du behöver

  • 1 knippe sparris
  • 4 pilgrimsmusslor (gärna med skal)
  • ev 1 citron

Forellromsås

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g räkor (endast skalen ska användas)
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1 knippe gräslök
  • 1 tsk maizenaredning
  • 1 krm chilipulver
  • 2 krm salt
  • 100 g forellrom

Gör så här

  1. Värm grädden och tillsätt räkskal. Låt puttra i cirka fem minuter så att grädden får smak av räkskalen.
  2. Sila bort räkskalen och tillsätt sherryvinäger, gräslök och citronsaft. Red av med majsenaredning. Låt sjuda i fem minuter. Smaka av med chilipulver och salt.
  3. Bryt bort nedre delen av sparrisen och stek dem i en grillpanna tills de får färg, ca fem minuter.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna på hög värme, max två minuter.
  5. Lägg upp sparrisen på tallriken alternativt skalen. Ringla över sås och strö på forellrom.
  6. Lägg sedan på pilgrimsmusslan och garnera med lite ny hackad gräslök och eventuellt lite citronzest (rivet skal).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept