Pilgrimsmusslor med grönsaker och basilika

Pilgrimsmusslor med grönsaker och basilika
Foto: TV4

Forna tiders pilgrimer fäste ett musselskal på sig för att gå fredade mot rövare. Vi använder dem som gratängformar där den läckra musslan samsas väl med sitt kryddörtssmör. Servera annars i små portionsformar.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rensade pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 liten purjolök, endast det vita
  • 1 liten morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl färska basilikablad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Ansa och skiva purjolöken och ansa och strimla morot, selleri och schalottenlök.
  2. Hacka basilikablad och vitlök och fräs blandningen i smör. Tillsätt grönsaks- och lökstrimlorna och fräs någon minut på svag värme.
  3. Pensla pilgrimsmusslorna med lite olja, krydda med salt och peppar. Grilla eller stek dem 1–2 minuter på varje sida. Lägg upp dem i portionssnäckor eller andra portionsformar. Häll de strimlade grönsakerna över pilgrimsmusslorna och servera omedelbart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept