Fläsklägg från Ängavallen i senap & persiljebuljong med rotfrukter

1h 20 min
4
1h 20 min
4

Du behöver

  • 4 st fläsklägg
  • 2 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st morot
  • 10 st vitpepparkorn
  • 3 msk skånsk senap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 bit kålrot
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 5 dl hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 0,5 dl cremefraiche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg fläsklägget i en kastrull med kryddor, lök och morot och täck med vatten. Koka upp och låt koka tills fläsket är mört, cirka 1 timme, alt i tryckkokare cirka 20 minuter. (Stick en stekgaffel i köttet, när den lossnar lätt är köttet klart).
  2. Ta upp lägget och häll 1-2 deciliter av buljongen i en kastrull. Vispa i senapen och persiljan.
  3. Koka upp och smaka av, slå buljongen över lägget vid servering.
  4. Skala och skär ner resten av rotfrukterna och lök i 2 centimeters bitar, koka i hönsbuljong och vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av en stund innan de stampas med en potatisstamp.
  5. Tillsätt creme fraiche och smör, smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept