Carpaccio med tryffelnobis

Carpaccio med tryffelnobis
Foto: Tv4

Carpaccio med tryffelnobis, rostade pinjenötter och syltade skogschampinjoner. Receptet är beräknat till fyra personer.

Vintips från Peter
Tokolosh Merlot, nr 2057, 76 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

Carpaccio

  • 400 g oxfilé
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • olivolja
  • balsamicovinäger
  • 100 g pinjenötter

Syltade skogschampinjoner

  • 10 st skogschampinjoner
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika
  • 2 st lagerblad
  • 3 st stjärnanis

Tryffelnobis

  • 3 st äggulor
  • 1 st kall kokt potatis
  • 4 dl rapsolja
  • 4 droppar tryffelolja
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Carpaccio
    Rulla oxfilén hårt i plastfolie och frys in den.
  2. Skiva sedan den frysta oxfilén i mycket tunna skivor och lägg upp omlott över hela tallriken, salta och peppra.
  3. Droppa över lite olivolja och balsamicovinäger.
  4. Lägg nötterna i en torr stekpanna och rosta dem på medelvärme.
  5. Syltade skogschampinjoner
    Koka vattnet, sockret, ättikan, lagerblad och stjärnanis.
  6. Tärna ner champinjonerna och låt de koka någon minut och låt det hela stå och dra 1 timme.
  7. Tag sedan upp champinjonerna och lägg på carpaccion.
  8. Tryffelnobis
    Mixa äggulor och den kokta potatisen och droppa ner rapsoljan och tryffeloljan.
  9. Mixa ned parmesanen och lägg sedan en klick på carpaccion.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept