Västerbottenscrustader och tunnbrödssnittar

20 min
4
Västerbottenscrustader och tunnbrödssnittar
Foto: TV4

Peter Erikssons västerbottensostfyllda crustader och snittar på tunnbröd, löjrom och rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 september 2014
20 min
4

Du behöver

Västerbottenscrustader

  • 100 g riven västerbottensost
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 dl ekologisk grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk ekologiskt smör
  • 2 dl stekta kantareller
  • crustader

Tunnbrödssnittar

  • tunnbröd från Kalix
  • 200 g Kalix löjrom
  • ekologisk rödlök
  • ekologiskt smör

Gör så här

  1. Crustader
    Smörstek kantarellerna och placera en liten i varje crustad. Rör ihop resten av ingredienserna och fyll upp med smeten. In i ugnen i tio min på 150 grader.
  2. Tunnbrödssnittar
    Hacka löken i små bitar. Bryt tunnbrödet i fem cm-bitar. Bred på smör och lägg på en rejäl klick löjrom. Garnera med rödlöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept