Peruansk potatissallad

50 m
4
Peruansk potatissallad
Foto: TV4

Papas à la huancaína - peruansk potatissallad med fetaost, koriander och vaktelägg.

Receptet är beräknat som smårätt eller förrätt för 4 portioner

15 september 2015
Visa mer
50 m
4

Du behöver

  • 600 g sparrispotatis
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majsolja
  • 1 grön habanerochili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • havssalt
  • 1 kruka krispsallat
  • 100 g kalamataoliver
  • 12 vaktelägg eller 4 hönsägg, kokta

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 30 min. Alternativt baka den i aska eller ugn, 200 grader i 30 min
  2. Mixa osten med vattnet, oljan, chilin, vitlöken och koriandern i en matberedare. Spara några kvistar koriander till garnering. Smaka av med salt. Skala och skiva potatisen, lägg upp skivorna på salladsbladen. Häll fetaostmixen över potatisen. Garnera med oliver, kokta ägg och korianderkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept