Per Morberg Från Morberg

Per Morbergs pasta di Piero Moreno

Per Morbergs pasta di Piero Moreno
Foto: Martin Löf
Från Morberg

Det här är en mycket, mycket god och mycket, mycket fet pastarätt. Hyvla lite färsk tryffel över om du har råd. Det går också alldeles utmärkt utan tryffel. Men skippa tryffeloljan, jag har hittills inte hittat någon som verkligen innehåller tryffel.

3 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g torkad pasta
  • 15 g torkad karljohanssvamp (eller 300 g färsk)
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • (färsk tryffel)

Gör så här

  1. Koka pastan al dente; den mjuknar något när man blandar den med såsen.
  2. Skär svampen i bitar (den torkade måste blötläggas först) och hacka löken.
  3. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna så att all vätska går bort. Svampen ska få en riktig stekyta. Lägg i löken och fräs den tills den blir gyllengul.
  4. Häll i grädden och låt koka upp. Låt sjuda i 3–4 minuter.
  5. Riv ner parmesanosten i såsen. Salta och peppra.
  6. Häll såsen över den kokta pastan. Vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk eller grädde. Smaksätt eventuellt med lite färsk tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept