Skaldjurshamburgare med forellrom

Skaldjurshamburgare med forellrom
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

Skaldjursburgare

  • 8 st havskräftor
  • 2 st humrar
  • 8 st ostron
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk ströbröd
  • 100 g forellrom
  • Salt, efter smak
  • Nymalen vitpeppar, efter smak
  • smör till stekning

Beurre blancsås med krondill

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Spadet från ostronen
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g smör, rumstempererat
  • Nymalen vitpeppar, efter smak
  • Salt, ev
  • 1 msk krondill eller vanlig dill, hackad

Gör så här

  1. Skaldjurhamburgare
    Plocka ur köttet ur humrarna och havskräftorna.
  2. Öppna ostronen (se till att spara spadet).
  3. Skär sedan upp ostronen, musslorna, köttet från hummern och havskräftorna i 1/2 cm stora bitar.
  4. Blanda köttet i en skål med äggulorna, ströbrödet och senapen.
  5. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.
  6. Låt sedan stå och "sätta" sig i kylen 2-3 timmar innan stekning. Under tiden gör du såsen.
  7. Forma till burgare och stek på var sida i smöret i 3-4 minuter.
  8. Servera med Beurre Blancsås.
  9. Sås
    Hacka schalottenlöken och lägg ner i en liten kastrull tillsammans med vinet, spadet och vinägern.
  10. Låt koka ner tills ungefär hälften.
  11. Häll i grädden och koka upp.
  12. Blanda sedan ner små klickar av smöret under omrörning.
  13. Smaka av med peppar och eventuellt salt samt dillen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept