Per Morbergs moules marinières

40 m
4
Per Morbergs moules marinières
Foto: Martin Löf
40 m
4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 4 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • salt och peppar
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Skrapa och tvätta musslorna noga. Se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
  2. Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar och hetta upp en kastrull med olivolja.
  3. Häll i musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
  4. Rör i kryddorna, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig.
  5. Serveras ångande med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept