Laxkuber med limedipp

15 min
4
Laxkuber med limedipp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
15 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar

Limedipp

  • 1 msk fransk senap
  • 2 äggulor, rumstempererade
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja, rumstempererad
  • 1,5 dl rapsolja, rumstempererad
  • 1 lime, skalet
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber.
  2. Blanda sesamfrön med salt och peppar och vänd laxbitarna i blandningen.
  3. Stek dem sedan hastigt i sesamolja och rapsolja.
  4. Limedipp
    Rör ihop äggulorna och senap.
  5. Häll i vinäger och pressa i vitlöken.
  6. Vispa droppvis i olivoljan, och fortsätt sedan på samma vis med rapsoljan.
  7. Riv i skalet från en lime och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept