Laxröra med dill och lime

Laxröra med dill och lime
Foto: Susanne Hallmann

Laxröra med dill och lime

Av: Paula Ahlsén Söder

Från: Lax – från vardag till lyx

11 ingredienser

20 min

Festlig förrätt med kallrökt lax. För extra fest, byt ut stenbitsrom mot löjrom. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 kruka dill
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 3-4 dl gräddfil
  • 1 förp ishavsrom (eller stenbitsrom, 80 g)
  • 2 limefrukter
  • citronpeppar (efter smak)
  • chiliflakes (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka laxen i små bitar men spara 2 skivor.
  2. Hacka eller klipp dillen men spara lite till garnering.
  3. Hacka äggen, finhacka rödlöken och blanda i en bunke.
  4. Tillsätt gräddfil och rom.
  5. Pressa över saften från 1 limefrukt och smaka av med kryddorna.
  6. Fyll blandningen i vackra glas.
  7. Strimla de återstående laxskivorna och lägg ovanpå röran. .
  8. Klipp över mer dill och sätt en klyfta limefrukt på kanten av glaset