Dillbräserad färskpotatis

25 min
4
Dillbräserad färskpotatis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Svenskare kan det inte bli!

Bräsera innebär att man steker/kokar köttet med lite vätska, t.ex. vin eller olja, under lock. Detta gör att vätskan stannar kvar i kärlet och att smakerna koncentreras i den lilla mängden vätska som finns. Man bräserar köttet också för att det ska bli mörare.

Källa: Wikipedia

22 juni 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 6 st stora färskpotatis, tunt skivade
  • 5 g dill
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka ihop buljongen. Skala och skiva potatisen, lägg ner den i grytan med buljongen och koka den mjuk däri. Häll av potatisen när den är färdigkokt och lagom mjuk. (Den ska inte vara helt genomkokt)
  2. Värm upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner dill, potatis och kryddor och stek tills potatisen fått en gyllenbrun yta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept