Mormors revbensspjällsgryta

Mormors revbensspjällsgryta
4

Du behöver

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 st stor gul lök
  • 1,5 dl torkade katrinplommon
  • 1 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • maizena
  • vatten
  • salt
  • smör till stekning

Gurksallad:

  • 1 st gurka
  • 4 msk varmt vatten
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk Ättiksprit

Gör så här

  1. Värm upp en gjutjärnsgryta/stor kastrull.
  2. Bryn revbensspjällen i 1 msk smör tills de får lite färg.
  3. Skala och klyfta löken. Tillsätt den, katrinplommon, lagerblad, pepparkorn och 2 tsk salt.
  4. Häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
  5. Red av med grädde och maizena utrört i lite vatten.
  6. Gurksallad: Skala och hyvla gurkan tunt.
  7. Värm vattnet i en kastrull och tillsätt socker och ättiksprit.
  8. Häll lagen över gurkan och låt svalna.
  9. Servera revbensspjällen med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept