Pastasallad med böckling, rödlök och äggula

Pastasallad med böckling, rödlök och äggula
Foto: TV4

En krämig pastasallad med färgglada tillbehör som tomat och äggula. Den här rätten är ett exempel på vad en genomtänkt uppläggning gör. Caesardressing kan du köpa färdig eller göra själv efter receptet. Du som så önskar kan byta ut Caesardressingen mot smaksatt crème fraiche.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl farfalle-pasta
  • 700 g böckling
  • 4 tomater
  • 1 stor rödlök
  • 4 äggulor
  • salt och svartpeppar
  • gräslök
  • 2 äggulor

Till caesarderessing:

  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackade sardeller
  • 0,25 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl fint riven parmesaost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl matolja
  • 1-2 msk vatten
  • salt
  • grovamlen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola i kallt vatten.
  2. Caesardressing: Blanda äggulor, vitlök, sardeller och senap i matberedaren. Droppa i oljan under omrörning. Rör i parmesanosten. Tillsätt citronsaft och vinäger. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar. Blanda pastan med 2 dl Caesardressing.
  3. Rensa böcklingen. Skär tomaterna i skivor, hacka rödlöken fint och skilj äggulorna från vitorna. Lägg skivade tomater på bottnen av en tallrik. Lägg på rikligt med pastablandning. Lägg på den rensade böcklingen och rödlöken. Toppa med äggulan. Klipp över gräslök. Dra några varv med svartpepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept