I samarbete med Zeta

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

20 m
4
Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax
Foto: Zeta
20 m
4

Du behöver

  • 400 g Zeta Strozzapreti
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 65 g spenat
  • 200 g rökt lax

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vinet, koka upp och vispa i mascarponen.
  3. Vänd ner spenaten i såsen så att den ”smälter”.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen och laxen, späd med lite pastavatten.
  6. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta