Pasta med mangold, parmesan och valnötter

15 m
4
Pasta med mangold, parmesan och valnötter
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 100 g mangold
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 dl valnötter
  • 50 g parmesan
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g smör
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
  3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök sakta i 3 minuter.
  4. Tillsätt smöret, höj värmen, tillsätt mangold, salt och peppar. Stek i 1 minut.
  5. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.
  6. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
  7. Servera med gräslök och nötterna på, citron på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept