Parmesankorg med caesarkrutonger och pinjenötter

Parmesankorg med caesarkrutonger och pinjenötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Parmesankorg med caesarkrutonger och pinjenötter

16 ingredienser

Denna lilla spröda korg av parmesanost är fylld med en ovanlig variant av caesarsallad. Här har de klassiska caesarsmakerna parmesan, sardeller och vit vinäger fått sällskap av avokado och pinjenötter.

Ingredienser

portioner
  • 140 g parmesanost, i bit
  • 1 avokado
  • 25 g pinjenötter
  • salladsmix
  • körsbärstomater

Caesarkrutonger:

  • 2 skivor vitt bröd
  • 3 sardellfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök

dressing:

  • 2 tsk grovmalen senap
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 droppar worcestershiresås
  • 1 msk crème fraîche
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesanosten fint, lägg upp den i 6 högar och bre ut dem till rundlar, lämna lite plats mellan rundlarna så att de får plats att smälta ut. Grädda i ugnen i ca 8 minuter eller tills rundlarna blivit gyllenbruna. Låt svalna i en halv minut och böj sedan rundlarna till små korgar över en upp och nervänd skål. Låt dem svalna.
  2. Hacka sardellerna och mosa dem med en gaffel. Blanda moset med 2 msk olivolja och pressad vitlök. Bre röran på de vita brödskivorna och grädda brödet i ugnen i ca 20 minuter tills de är krispiga. Skär dem sedan i 2 cm- bitar och låt dem svalna.
  3. Blanda samman senap, socker och vinäger till en dressing. Vispa ner olivolja, lite i taget. Vispa sedan ner crème fraiche, worcestershiresås och peppar. Skala avokadon och skär den i tärningar. Riv sallatsbladen i mindre bitar och blanda med dressingen och avokadotärningarna. Fyll korgarna med salladsblandningen och fördela krutongerna och pinjenötterna ovanpå. Dekorera med körsbärstomater.