Parisare med stekt ägg och pepparrot

20 m
4
Parisare med stekt ägg och pepparrot
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 kokt potatis, riven
  • 1 dl kokt rödbeta, riven
  • 3 msk kapris
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1,5 tsk salt
  • olja, att steka i
  • smör, att steka i
  • 4 ägg, till stekning
  • 4 skivor vitt bröd, till stekning
  • 10 cm pepparrot, skalad
  • 1 ask smörgåskrasse
  • sallad, att servera till

Gör så här

  1. Blanda färsen med kokt riven rödbeta, kokt riven potatis och riven gul lök.
  2. Tillsätt kapris, ägg och grädde samt lite salt. Blanda runt och forma stora portionsbitar.
  3. Stek biffarna i olja på medelvärme, cirka 4 minuter per sida. När biffarna vänds, tillsätt en klick smör.
  4. Rosta brödet i panna eller brödrost. Stek äggen på ena sidan i en separat stekpanna i smör, medelvärme i cirka 5 minuter.
  5. Servera biffarna på brödet, toppa med ägg, pepparrot och krasse samt servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept