Parisare

Parisare
Foto: TV4

En rolig bjudrätt som du lätt fixar till, exempelvis efter bion. Gillas även av hamburgarnas vänner. Vi föreslår öl till, även om det är en parisare.

25 augusti 2009
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 3 msk smör
  • 4 ägg att steka
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg eller 2 äggulor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 inlagd rödbeta
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Finhacka löken. Hacka rödbetan. Blanda färsen med lök, ägg eller äggulor, vatten, salt och nymalen vitpeppar. Lägg i rödbeta och kapris. Blanda ihop. Forma färsen till fyra biffar på brödskivorna.
  2. Stek fyra ägg. Håll dem varma.
  3. Stek parisarna lätt i brynt smör, färssidan först och sedan brödsidan. Servera parisarna nystekta med ett stekt ägg på varje.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept