Parisare

Parisare
Foto: TV4

En rolig bjudrätt som du lätt fixar till, exempelvis efter bion. Gillas även av hamburgarnas vänner. Vi föreslår öl till, även om det är en parisare.

25 augusti 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 3 msk smör
  • 4 ägg att steka
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg eller 2 äggulor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 inlagd rödbeta
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Finhacka löken. Hacka rödbetan. Blanda färsen med lök, ägg eller äggulor, vatten, salt och nymalen vitpeppar. Lägg i rödbeta och kapris. Blanda ihop. Forma färsen till fyra biffar på brödskivorna.
  2. Stek fyra ägg. Håll dem varma.
  3. Stek parisarna lätt i brynt smör, färssidan först och sedan brödsidan. Servera parisarna nystekta med ett stekt ägg på varje.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept