Insalata di fagiolini con pinoli rostiti - bönor med rostade pinjenötter

Insalata di fagiolini con pinoli rostiti - bönor med rostade pinjenötter
Foto: Jonas Hallqvist

När någon frågar var min pappas hus i Maddaloni ligger blir svaret alltid lika vackert. ”Sotto il pino”. Huset ligger nämligen under ett gigantiskt pinjeträd mitt i stan. De små fröna från det stora trädet är hur goda som helst, och rostar man dem så blir de något alldeles extra.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g haricots verts, färska eller djupfrysta
  • 25 g pinjenötter
  • 0,5 st tunt skivad rödlök
  • 2 tsk färskpressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj de färska bönorna. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 3 minuter. Djupfrysta bönor kokas enligt anvisningarna på paketet. Koka inte för länge, bönorna ska behålla sin spänst.
  2. Häll av kokvattnet och spola av bönorna med kallt vatten. Låt rinna av väl.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om och passa noga så att nötterna inte bränns vid.
  4. Häll citronsaft, olja och salt i en skål och rör om. Tillsätt bönor, rödlök och pinjenötter och blanda ordentligt. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept