Bruschetta con pomodori ed acciughe - bruschetta med sardeller

Bruschetta con pomodori ed acciughe - bruschetta med sardeller
Foto: Jonas Hallqvist

Den här bruschettan är en lite ovanligare och kaxigare variant än de som brukar serveras på svenska restauranger.

Receptet ger 8 bruschettor.

15 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 ciabatta eller annat lite grövre bröd
  • 2 tomater
  • 8 sardeller
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Skär tomater och sardeller i små bitar och blanda i en skål. Salta och peppra lite (sardellerna har riklig sälta, så salta inte för mycket).
  3. Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan skål.
  4. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidorna med vitlöks- och oljeblandningen.
  5. Rosta bröden på bägge sidor på galler i den övre delen av ugnen eller på grillen.
  6. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja och lägg på tomatröran. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept