Pappardelle con salsiccia

11 september 2009
Pappardelle con salsiccia
Foto: Lina Eriksson
Italiensk mat

Snabblagat och gott med pasta och pastasås på färsk salsiccia, en italiensk korv med mycket smak.

Till den här maträtten ska det ju naturligtvis vara äkta italiensk salsiccia, men om den inte går att få tag på brukar jag använda någon annan grynig, kryddig korv, och det fungerar nästan lika bra. /Paolo

4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta
  • 250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia
  • 4 st tomater
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 5 st strimlade basilikablad
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven parmesanost

Gör så här

  1. Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
  2. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
  4. Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept