Pannbiff med löksky och mosad potatis

koket.se
Pannbiff med löksky och mosad potatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Pannbiff med löksky och mosad potatis

20 ingredienser

30 m

Klassisk pannbiff serverad med stekt löksky och potatisstomp med gräddfil och gräslök. En riktigt härlig smakkombination.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Mosad potatis

  • 400 g potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl gräslök, skivad
  • salt

Stekt löksky

  • 4 gula lökar, tunt skivade
  • 3 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl oxbuljong
  • salt

pannbiff

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör

Garnering

  • 0,5 dl gräddfil
  • 50 g krasse [1 ask]

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda runt med smör, gräddfil och hackad gräslök. Smaka av med salt innan servering.
  2. Stek löken sakta i smöret minst 10-15 minuter. Slå på vinäger och buljong och låt koka ihop. Smaka av med salt.
  3. Blanda alla ingredienser till pannbiffen ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma biffar och stek i låg värme med smör 3-4 minuter per sida.
  4. Slå lökskyn över pannbiffarna och servera tillsammans med potatisstompet, lite gräddfil och krasse.