Pannacotta med hallonspegel och vit choklad

30 m + 3 h
4
Pannacotta med hallonspegel och vit choklad
Foto: TV4

Klassisk pannacotta serverad på en hallonspegel och garnerad med vit choklad. En Italiensk efterrätt som alltid går hem!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 november 2016
Visa mer
30 m + 3 h
4

Du behöver

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker

Hallonsås

  • 4 dl frysta hallon
  • 4 msk florsocker

Garnering

  • vit choklad, riven

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven. Lägg stång och frön i en kastrull med grädde och socker. Koka upp. Dra av från plattan.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den heta grädden. Plocka upp vaniljstången och häll upp gräddblandningen i fyra fina serveringsglas.
  4. Låt svalna och sedan stelna i kylen i minst 3 timmar.
  5. Hallonsås
    Tina hallonen ihop med florsockret i en skål. Passera sedan genom en finmaskig sil, och smaka eventuellt av med mer socker.
  6. Toppa pannacottan med hallonsåsen och riv därefter över vit choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept