Panerad rotselleri med ärtpotatismos och tartarsås

45 m
4
Spela video Panerad rotselleri med ärtpotatismos och tartarsås
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Tartarsås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 5 cornichons
  • 2 rågade msk kapris
  • 1 liten schalottenlök
  • 0,5 citron, saft och zest
  • salt och peppar

Potatismos

  • 8 stora potatisar
  • 4 dl frysta ärter
  • 70 g spenat
  • 4 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar

Panerad rotselleri

  • 1 rotselleri
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 4 dl pankoströbröd
  • 3 msk rapsolja

Servering

  • hackad persilja
  • citron

Gör så här

  1. Tartarsås
    Hacka schalottenlök, cornichons och kapris fint. Blanda med majonnäs och creme fraiche samt citron. Salta och peppra och ställ kallt.
  2. Mos
    Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll i ärterna och spenaten och låt koka med 1 minut. Häll av vattnet men spara lite.
  3. Häll i smör, kokvatten och mjölk i kastrullen och gör ett grovt mos.
  4. Panerad rotselleri
    Skala rotsellerin och dela den på mitten. Skär halvmåneskivor, ca 1 cm tjocka.
  5. Koka upp en kastrull med vatten som rymmer all rotselleri. Koka rotsellerin i ca 5-6 min eller tills den känns mjuk. Häll av vattnet och torka skivorna lätt.
  6. Lägg mjöl i en tallrik, vispade äggen i en tallrik och pankon i en tallrik. Doppa rotsellerin i mjöl, ägg och sist panko. Försök trycka till panko ordentligt.
  7. Stek skivorna på medelvärme i olja tills de är gyllene på båda sidor. Servera med moset, såsen, citron och hackad persilja
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept