Löjromstoast med confiterad lök

20 min
4
Löjromstoast med confiterad lök
Foto: TV4

Löjromstoast, en mild smak av havet. Serveras i små olika högar så får man själv bygga ihop sin egen toast.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Champagne eller ett sött, fruktigt vitt vin, som Gewürtztraminer.

31 mars 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 pkt toastbröd
  • 3 msk ankfett eller smör
  • 75 g kalixlöjrom, ca
  • 4 dl crème fraiche
  • 6 st schalottenlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk god vinäger
  • Dill efter smak

Gör så här

  1. Toast
    Tag en pepparkaksform eller ett glas och stansa ut lagom stora runda bitar bröd, utan kant, i toastbrödet. Cirka 4 per person.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller ankfett.
  3. Stek brödbitarna gyllenbruna.
  4. Confiterad lök
    Täck den finhackade löken med olivolja låt gå på spisen under låg värme tills transparant.
  5. Smaka av med god vinäger, till exempel champagnevinäger.
  6. Vid servering
    Servera komponenterna var för sig på en talrik, med en tesked.
  7. Garnera med färsk dill och låt gästerna själva bygga sina löjromstoast på det sätt de själv önskar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept