Halstrad tonfisk

25 min
4
Halstrad tonfisk
Foto: TV4

Halstrad tonfisk med asiatisk gurksallad och friterad nori.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


5 november 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 200-300 g färsk tonfisk (2-3 cm tjock bit)
  • wasabi/sesamkrydda
  • Salt
  • Peppar

Asiatisk gurksallad

  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 st gurka (skivad eller tärnad)
  • 4 st salladslökar i tunna skivor
  • 1-3 st spansk peppar urkärnad och finhackad
  • 0,5 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Tonfisk
    Salta och peppra tonfisken och krydda rikligt med wasabi/sesamkryddan på bägge sidor. Stek på hög värme i ca 30 sekunder på bägge sidor. Lägg upp på en tallrik och låt vila. När tonfisken har kallnat så skär den i tunna skivor.
  2. Asiatisk gurksallad
    Blanda ingredienserna och låt stå en halvtimme. Fritera några små bitar nori att dekorera med.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept