Paj med bacon

Paj med bacon
Foto: TV4

Vickning, utflykt, lunch, förrätt, buffé... En paj passar alltid! Gör den grönare genom att låta bacontärningarna få sällskap med lättkokt broccoli i små buketter innan du slår på fyllningen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g riven ost
  • 150 g bacon i tärningar
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en slät deg och lägg den i plast i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 250°. Kavla ut degen, klä en pajform med den och nagga botten. Vik en folieremsa över kanten, så att inte degen glider ner. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter. Ta ut formen och ta bort folien.
  3. Sänk värmen till 225°. Vispa ihop ägg, grädde, crème fraîche och ost. Krydda. Bottna formen med bacon. Slå fyllningen i pajskalet och grädda klart ca 25 minuter, tills fyllningen har stannat och fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept