Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb

30 min
4
Gravlaxtoast
Foto: TV4

Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb från P-O.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
St Anna 2120, 69kr.

28 november 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Gravlax

  • 1 kg lax
  • 4 msk salt
  • 5 msk socker
  • 2 tsk grovstött vitpeppar
  • Rikligt med dill

Kantarellsnibb

  • 2-3 hg väl urvattnade kantareller
  • 1 st liten schalottenlök
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • Lite smör att steka i

Hovmästarsås

  • 0,5 dl senap
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl olja
  • 1 st äggula
  • Finhackad dill
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Gravlax
    Gravas två dygn i plastpåse, vänd några gånger och slå av laken efter ett dygn.
  2. Kantarellsnibb
    Skär och stek bröd och klicka över stuvningen.
  3. Hovmästarsås
    Vispa ihop ingredienserna i rymlig skål. Avsluta med att strila i oljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept