Ostronskivling på bädd av bladspenat

Ostronskivling på bädd av bladspenat
Foto: TV4

Börja middagen med en vegetarisk förrätt. Den här består av svamp och färsk spenat. Receptet kan dubbleras och användas som varmrätt eller bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g ostronskivling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl grönsaksfond
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 knippa smålök
  • 100 g färsk bladspenat
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa ostronskivlingen, skär av fötterna och finhacka dem. Skala och finhacka vitlök, schalottenlök, morot och palsternacka, spar lite vitlök till spenaten.
  2. Fräs alla finhackade ingredienser i olivolja så att de blir lätt mjuka. Tillsätt tomatpuré och fond, krydda med salt, peppar och persilja. Fördela och bre grönsaksröran på svampen och värm i ugn i ca 10 minuter.
  3. Koka smålöken lätt. Rensa och skölj bladspenaten och fräs det med resten av vitlöken i smöret. Fördela spenaten på 4 tallrikar och lägg upp ostronskivlingen ovanpå. Garnera med kokt smålök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept