Ugnsbakad lax med tomater & bönor

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 ask gula coctailtomater
  • 0,5 dl hackad färsk gräslök
  • 50 g parmesanost
  • torkad basilika

Gör så här

  1. En av de enklaste recepten som finns och smakar dessutom ljuvligt! Passar både till vardags och till fest!
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i mindre bitar. Fördela lök och tomater på laxfilén. Skölj bönorna ordentligt. Halvera coctailtomaterna. Lägg bönor, coctailtomater, hackad gräslök och lite olivolja i en skål. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Fördela bönblandningen runt fisken. Hyvla parmesan över och strö lite torkad basilika på. Ugnsbaka i ca: 20 minuter
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept