Från Nyhetsmorgon

Dovhjortstek med senap och salviaglacerade rödbetor

1h 50 min
4
Dovhjortstek med senap och salviaglacerade rödbetor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Dovhjortens kött är mört och saftigt och påminner om rådjur i smaken. Den här steken reder sig själv i ugnen medan du fixar tillbehören.

Hjortkött kan tillagas som nötkött.

9 januari 2008
Visa mer
1h 50 min
4

Du behöver

  • 1 st hjortstek, ca 600 g
  • 8 st rödbetor
  • 3 msk senapskorn
  • 10 st salviablad
  • 2 msk smör
  • 4 tsk socker
  • 2 tsk ättika
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl crème fraîche
  • 4 blad strimlad salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet väl i hett stekjärn, tills det får färg och yta.
  2. Ta upp köttet ur panna och lägg det i en ungsfast form. Stick i en köttermometer och var noga med att termometerns spets hamnar i stekens mitt. Stek sen färdigt köttet i ugn på 150 grader till innertemperaturen nått 75 grader, cirka 1 1/2 timme.
  3. Rödbetorna: Koka rödbetorna, kyl och skala dem. Dela dem i 1/4 delar och stek i smöret. Tillsätt i tur och ordning sockret, ättikan, senapskornen och salviabladen.
  4. Senapscremen: Finhacka löken och fräs den i en klick smör, tillsätt senap och crème fraîche. Koka upp och smaka av med salt, peppar och salvia.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept