Pajdeg: Blanda samtliga ingredienser till degen med hjälp av en matberedare. Låt sedan degen vila i 30 minuter.
Avocadoglass: Mosa avocadofrukterna i mixern. Blanda avocadomoset med glass, citron och florsocker till en slät massa, gärna det också i mixer. Ställ i frysen.
Citronpajens fyllning: Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen och sjud sakta tills den har blivit en fast kräm, den får ej koka. Låt svalna.
Kavla ut pajdegen så tunn som möjligt och klä små formar. Ställ sedan i ugn, 200 grader tills de blivit gyllenbruna.
Bärsalsa: Värm hallonen och vattnet, mosa hallonen och sila bort kärnorna. Rör sedan ner jordgubbarna, mosa och rör ner florsockret.
Lossa pajerna från formarna och fyll med citronkrämen. Ställ i kylen. Vispa äggen till marängen, blanda försiktigt ner sockret. Spritsa marängen på citronpajen och ställ i salamander (eller i ugn med bara övervärme) tills den fått fin färg.
Servera citronpajen med bärsalsa och avocadoglass. Garnera med citronmeliss.