Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa

Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En len och somrig smoothie till frukost, på brunchen eller till mellis. Servera med eller utan skorpa.

24 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

Smoothie

  • 1 l vaniljyoghurt
  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk honung
  • 1 msk florsocker
  • 5 st myntakvistar

Skorpor

  • 100 g hasselnötter
  • 50 g mandel
  • 100 g mörk choklad av god kvalité
  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl honung
  • 1 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smoothie
    Mixa jordgubbar och yoghurt.
  2. Smaksätt med honung och florsocker
  3. Mixa vidare i ca 1 minut.
  4. Tillsätt mynta på slutet.
  5. Kyl eventuellt ner med någon isbit.
  6. Slå upp i glas och servera med skorpa.
  7. Skorpor
    Hacka mandel, nötter och choklad, lägg sedan detta åt sidan.
  8. Rör smör, socker och honung poröst.
  9. Blanda i ägget.
  10. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  11. Blanda detta med smör/socker smeten.
  12. Tillsätt nöt- och chokladhacket.
  13. Forma degen i 5-6 längder som fördelas på två plåtar.
  14. Platta till längderna lite med fingertopparna.
  15. Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
  16. När längderna är färdiga och fått fin färg så skär dem med vass kniv när de fortfarande är varma.
  17. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept