Hallavaramackan med tomatsalsa

Hallavaramackan med tomatsalsa
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Hallavaramackan är en rejäl macka med Bäckdalens mättande salsa vid sidan av.

16 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

Macka

  • 4 skivor surdegsbröd, rejäla
  • 4 msk pesto
  • 20 st piccolino-basilika
  • 2 st buffelmozzarella av god kvalité
  • 20 st strutssalami, tex från Vantinge

Till garnering

  • örter
  • salladskott
  • tomat

Salsa

  • 8–10 tomater olikfärgade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 kruka koriander (eller mynta)
  • 1 burk vita bönor bönor (Borlottibönor)
  • Salt, efter smak
  • Peppar , efter smak

Gör så här

  1. Macka
    Skär 2 rejäla skivor surdegsbröd och bred på peston.
  2. Skiva mozzarella och salami och lägg på brödet.
  3. Lägg på skivad tomat.
  4. Garnera med basilikabladen, salladskott och örter.
  5. Paketera ät och njut!
  6. Salsa
    Tärna ner tomaterna i önskad storlek.
  7. Slå på olja och vinäger.
  8. Salta och peppra efter behag.
  9. Hacka ner 1 kruka av din favoritört tex- mynta eller koriander.
  10. Tillsätt bönor.
  11. Blanda, smaka av och ät!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept