Chèvre-kyckling med rostad potatis och pinjesås

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 kg stora potatisar
  • 100 g chèvre
  • 300 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 300 gram smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl kycklingfond
  • 100 gram pinjenötter
  • 1 knippe färsk persilja
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Skala potatisarna och koka dem i 10 minuter, lägg sedan upp dem på en plåt.
  2. Ringla olja över, salta och peppra och strö över timjan. Rosta i ugn 200 grader i ca 40 min. Låt potatisen få ett knaprigt skal, lägg tillbaka potatisarna i kastrullen.
  3. Tillsätt smör och persilja och krossa med en stor gaffel.
  4. Bryn löken och champinjonerna 10 min i olivolja. Blanda ner chévre. Mixa allt till en jämn smet.
  5. Bryn kycklingfiléerna endast på sidan med skinn. Skär en ficka längs filéerna. Fyll med chévremixen. Tillaga i ugn 20 min 120 grader
  6. Värm kycklingfonden med grädde, reducera och tillsätt de rostade pinjenötterna. Mixa och smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept