Rostad kyckling med pumpa och brysselkål

Rostad kyckling med pumpa och brysselkål
Foto: TV4

Toves recept på ugnsrostad kyckling med riktigt krispigt skinn. Serveras med pumpa, morötter och brysselkål som lagas i samma form. Gott med hemlagad eller färdigköpt pesto till.

Köp hem 5 ingredienser och rota fram kryddor, olja och vitlök i skafferi och kyl! Vill man laga egen pesto gör man det, annars går det fint med färdigköpt.
Den höga ugnsvärmen gör att kycklingen blir krispig och god! /Tove Nilsson

16 oktober 2012

Du behöver

Ugnsrostad kyckling

  • 600 g kyckling (bröst och lår med skinn)
  • 1 st butternutpumpa
  • 3 st morötter
  • 250 g brysselkål
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl pesto, gärna hemgjord
  • Olivolja
  • Salt och nymald svartpeppar

Hemgjord Pesto

  • 0,5 dl pinjekärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 dl olivolja
  • Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ugnsrostad kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i klyftor.
  3. Skala och skär morötterna i stavar.
  4. Ansa och halvera brysselkålen.
  5. Blanda alla grönsaker på en plåt med 2 msk olja och krossade vitlöksklyftor.
  6. Lägg kycklingklubbor och kycklingbröst på plåten. Ringa lite olja över kycklingskinnet. Krydda med salt och peppar.
  7. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Sänk värmen efter 20 minuter till 200 grader och rosta ytterligare ca 10-15 minuter tills din kyckling är klar och pumpa, brysselkål och morötter blivit mjuka.
  8. Ringla över pesto vid servering.
  9. Hemgjord pesto
    Rosta pinjekärnor i en torr stekpanna. Låt svalna.
  10. Mixa tillsammans med basilika, vitlök, ost och olja med stavmixer.
  11. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept