Rostad kyckling med pumpa och brysselkål

Rostad kyckling med pumpa och brysselkål
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Toves recept på ugnsrostad kyckling med riktigt krispigt skinn. Serveras med pumpa, morötter och brysselkål som lagas i samma form. Gott med hemlagad eller färdigköpt pesto till.

Köp hem 5 ingredienser och rota fram kryddor, olja och vitlök i skafferi och kyl! Vill man laga egen pesto gör man det, annars går det fint med färdigköpt.
Den höga ugnsvärmen gör att kycklingen blir krispig och god! /Tove Nilsson

16 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

Ugnsrostad kyckling

  • 600 g kyckling (bröst och lår med skinn)
  • 1 st butternutpumpa
  • 3 st morötter
  • 250 g brysselkål
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl pesto, gärna hemgjord
  • Olivolja
  • Salt och nymald svartpeppar

Hemgjord Pesto

  • 0,5 dl pinjekärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 dl olivolja
  • Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ugnsrostad kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i klyftor.
  3. Skala och skär morötterna i stavar.
  4. Ansa och halvera brysselkålen.
  5. Blanda alla grönsaker på en plåt med 2 msk olja och krossade vitlöksklyftor.
  6. Lägg kycklingklubbor och kycklingbröst på plåten. Ringa lite olja över kycklingskinnet. Krydda med salt och peppar.
  7. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Sänk värmen efter 20 minuter till 200 grader och rosta ytterligare ca 10-15 minuter tills din kyckling är klar och pumpa, brysselkål och morötter blivit mjuka.
  8. Ringla över pesto vid servering.
  9. Hemgjord pesto
    Rosta pinjekärnor i en torr stekpanna. Låt svalna.
  10. Mixa tillsammans med basilika, vitlök, ost och olja med stavmixer.
  11. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept